Алкохол-менте отне живота на най-малко 26 души в Индия

0
30 души са били приети в болница
30 души са били приети в болница Снимка: iStock / Getty Images

Продажбата и консумацията на алкохол са забранени в родния щат на премиера Нарендра Моди

Властите на западния индийски щат Гуджарат разследват инцидент с фалшив алкохол, при който най-малко 26 души са загинали, а 30 са били приети в болница след като употребили съмнителната напитка, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Продажбата и консумацията на алкохол са забранени в родния щат на премиера Нарендра Моди. Само тези, които имат издадено от правителството разрешително, могат да пият спиртни напитки.

Инцидентът засяга два района на щата, съобщи регионалният вътрешен министър Радж Кумар. "Приехме инцидента много сериозно и се провежда щателно разследване", подчерта той.

Смъртните случаи от незаконно произведен алкохол са често явление в Индия, където малцина от потребяващите спиртни напитки могат да си позволят марков алкохол, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари