Военните тестваха преносим ракетен комплекс

0

ПЗРК „Стрела-3“ ще се въвежда в експлоатация в Сухопътни войски

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков наблюдаваха в четвъртък експериментални стрелби с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „Стрела-3“. Те се проведоха на зенитния полигон на ВВС „Шабла“, съобщават от Министерството на отбраната.

Целта на експерименталните стрелби е да бъдат извършени изпитания на комплекса с оглед въвеждането му в експлоатация във формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) на Сухопътните войски.

Правителството ще увеличи зоната на зенитния полигон Шабла, за да може на него да се тренира и със западно въоръжение и с мощни натовски ракетни комплекси, а не само със съветски образци, както е в момента.

В провеждането на стрелбите и създаването на мишенната обстановка на полигона участваха военнослужещи и техника от 2-а механизирана бригада – Стара Загора. Стрелците-зенитчици демонстрираха добра подготовка и отлични пускове, пишат от военното министерство.

Българската армия започва мащабни учения с ракетни комплекси С-300, с изтребители МиГ-29 и щурмоваци Су 25. Това става ясно от официално съобщение на Министерство на отбраната. Ще има стрелби и с комплекси "Нева", "Точка", "Куб". До 9 юни 2023 г.

Експерименталните стрелби наблюдаваха също командирът на 2-а механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, директорът на дирекция „Стратегическо планиране“ бригаден генерал Здравко Пехливанов и представители от ВМЗ ЕАД-Сопот.

Резултатите от стрелбите показаха, че комплексът е надежден и въвеждането му в експлоатация ще допринесе за повишаване на способностите на формированията за ПВО от Сухопътните войски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    АДТ
    Служих на КУБ през 91 и 92-ра и знам, че ги нарязаха. За мен това е фейк и замазване на очите след подаряването на С300 на укрите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари