Внимавайте с тези неща, когато гласувате!

0
Важни предупреждения за гласуването
Важни предупреждения за гласуването Видео: Нова телевизия

За какво трябва да внимаваме, когато гласуваме? 

Вотът в цялата страна. Вотът на сънародниците ни в чужбина. Гласуването там, където се очакват най-оспорваните битки за доверието на избирателите. Десетки наши екипи ще следят изборния ден. Резултатите ще чуем първи точно в 20 часа в ефира на Нова телевизия. Ще работим отново с две утвърдени агенции- „Алфа рисърч” и „Галъп”. 

62 досъдебни производства за нарушения, свързани с изборите до вчера. На територията на цялата страна са, в Плевен бяха задържани 20 души заради  съмнения за купуване на гласове. Знаете на колко различни и неочаквани начини за манипулиране на вота сме били свидетели през годините, информира Нова телевизия.

Затова, за какво трябва да следим в изборния ден? Няколко важни детайла. Дали се пази тайната на вота ни. Дали в секционната комисия  откъсват пред нас бюлетината от кочана. Трябва да знаем, че в изборните помещения днес нямат работа кандидати за народни представители, представители на местни власти и хора без обозначен статут, освен ако не са там, за да гласуват.

Сигнализирайте, ако станете свидетели на организирано безплатно извозване на гласоподаватели или на съпровождане на избиратели и групово гласуване. При оказване на натиск върху избиратели да гласуват по определен начин. При възпрепятстване на  гласоподаватели да упражнят правото си. При събиране на лични карти и изготвяне на списъци с лични данни на избиратели.

При отправяне на заплахи, раздаване на пари, обещания за опрощаване на дългове. Ако станете свидетели на нередности, обръщайте се към МВР, районната прокуратура и местните комисии.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари