Внезапно почина Диана Николова

0
Тя бе председател на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания в Русе
Тя бе председател на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания в Русе Снимка: Кадър БНТ

Диана Николова е родена на 27 февруари 1968 г.

Много енергична и харизматична е била още като много малка, разказват колегите ѝ. Един ден Диана се качила на опасно високо място на едно черешово дърво и за нещастие е паднала от него и наранила фатално гръбначния си стълб. Последвали няколко хирургични интервенции, дълго  лежане в гипсово корито, после  следват други  медицински ограничения. Усложненията се задълбочили. Така постепенно Диана получила изкривявания на гръбначния стълб и  нарушение на цялостните опорно двигателни функции.

Всичко това формирало у Диана чуствителност към хората с увреждания и постепенно тя се е превърнала в техен защитник. Активно участва в разработване  и предоставяне на  алтернативни социални услуги и подпомагат значително хората с увреждания.

Диана е работила като счетоводител в завод „Георги Димитров”, като социален работник в Сдружение „Смелост”, като експерт в областна администрация Русе и като управител на сдружени с нестопанска цел в обществена полза „Регионална достъпност”.

Много са инициативите, които тя е подкрепяла, а често и е предлагала. Така е с  фестивала на хората с увреждания „Светът е за всички”, Детските утро „Коледата е за всички” и „Великден е за всички”, редица иновативни социални услуги.  Поклонението пред  тленните останки на Диана Николова ще бъде на 6 февруари (вторник) от 10.00 ч. в гробищен парк "Чародейка", съобщава Ruseutre.bg.

Източник: Ruseutre.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари