Владимир Русев: "Ел Би Булгарикум" не е била умишлено водена до фалит

0
Бившият изпълнителен директор на дружеството отговори на твърденията на министър Богдан Богданов, че държавната компания продавала млечни продукти под себестойност
Бившият изпълнителен директор на дружеството отговори на твърденията на министър Богдан Богданов, че държавната компания продавала млечни продукти под себестойност Видео: NOVA

Бившият изпълнителен директор на дружеството отговори на твърденията на министър Богдан Богданов, че държавната компания продавала млечни продукти под себестойност

Продавала ли е "Ел Би Булгарикум" продукти под себестойност? Водено ли е дружеството към фалит и умишлено ощетяване с по-ниски цени? В студиото на "Здравей, България" по NOVA бившият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев отговори на твърденията на министъра на икономиката Богдан Богданов, който заяви в края на миналата година, че държавната компания е ощетена умишлено с 1,5 милиона лева като е продавала млечни продукти под реалната им себестойност.

"Твърденията на министъра са абсурдни и манипулативни. Изцяло. Това да се твърди, че е продавано под себестойност и че дружеството е водено умишлено към фалит е най-малкото несериозно. Нашият борд завари два договора за доставки на суровини, на сурово мляко, на изключително завишени цени - с 40 стотинки над средната пазарна стойност към дадения момент", категоричен е Русев.

По думите му договорите били подписани за 6 милиона литра мляко. "Т.е. дружеството щеше бъде ощетено с над 2,4 милиона лева за 10 месеца. Тези договори бяха подписани от предходното ръководство и бяха в сила. Те бяха сключени с две фирми посредници, които дори не са млекопроизводители", уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари