Владимир Путин: Западът ни излъга, че иска мир в Украйна

3
Владимир Путин подчерта, че Съединените щати и НАТО с „гордост признават своята измяна“
Владимир Путин подчерта, че Съединените щати и НАТО с „гордост признават своята измяна“

Владимир Путин подчерта, че Съединените щати и НАТО с „гордост признават своята измяна“

Западът ни излъга, това е ужасна измама“ – така руският президент Владимир Путин определи реакцията на западните държави спрямо „специалната военна операция“ в Украйна. Държавният глава изнася годишната си реч, която се очаква да продължи два часа, предаде bTV.

„Преди година, за да защитим историческите си земи и да ликвидираме близката до нас заплаха, решихме да проведем специална военна операция. От 2014 година Донбас се бие и иска да живее независимо, хората там да говорят родния си език“, започна Путин.

„Ние направихме всичко възможно, за да разрешим този проблем мирно. Обещанията на Запада да подпомогнат опитите за мир се оказаха измама. Ужасна лъжа. Никой няма толкова бази, колкото Америка – цялата планета е осеяна с тях. През декември 2021 г. официално изпратихме на НАТО проекти на споразумение за гарантиране на сигурността, но получихме директен отказ по всички позиции. Тогава най-накрая стана ясно, че зелена светлина за агресия е дадена. Заплахата растеше всеки ден.“, каза руският президент.

„Те даваха съвети на Киев да провежда терористични атаки, снабдяваха ги с оръжия, обучаваха ги. Още преди да започнем специалната военна операция, Киев и Запада се договаряха за оръжия“, допълва Путин.

Той подчерта, че Съединените щати и НАТО с „гордост признават своята измяна“.

„Донбас гори. Кръвта на местните се пролива, докато Русия се опитва да разреши този проблем мирно. Те (Западът – б.р.) си играеха с нас. Това е отвратителна измама. Не могат да изчистят този позор, каза Путин.

Според руския президент Западът се е опитал да осигури на Киев биологични и ядрени оръжия. „Те просто играеха за време. Затваряха си очите за политическите убийства“, каза още той. „Искам отново да повторя – именно те са отговорни за тази война. И ние използваме сила, за да я спрем“, каза руският президент на фона на бурни аплодисменти.

„Колкото повече далекобойни оръжия биват осигурявани на Украйна, толкова повече ще трябва ние да отблъскваме заплахата от границите си. Това е нормално“, каза Путин.

Западният елит не крие, че иска да победи Русия стратегически. Това означава, че искат да ни унищожат завинаги. Те искат да превърнат регионален конфликт в глобален. Така го разбираме ние и ще отговорим на това. Тук е заплашено нашето съществуване. Но те не могат да победят Русия на бойното поле“, каза руският президент.

Според държавния глава на Русия Западът отклонява вниманието на хората с корупционни скандали.

Западът отвори пътя за нацистите през 30-те години на миналия век, а от XIX век насам се опитва да откъсне исторически земи от нашата държава – мястото, което сега се нарича Украйна. Всичко се повтаря“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    29
    Имее
    Края на 1991 г., не 1990 - та, извинявам се...
  • 3
    28
    Имее
    За пореден път "евро - атлантически" заклинания и лозунги и специално с бонкерза, преиначаване и премълчаване на неудобни факти. Дава примери с Русия и услужливо замита под килимчето вината Щатите - най вече за случващото се в Украина, а за унищожените от Щатите хора по кажи - речи селия свят - нито дума. Аз ще му напомня само за Корея, Виетнам и Ирак. Бай дъ уей, когато иде реч за връщане на земи, кога Щатите ще върнат на Мексико Флорида, Калифорния, Тексас, и не само? Руско - Украинската любов не е от сега. Тя е от 1990 - та. Както и Руско - Полската (още по - назад във времето, още преди "Молотов - Рибентроп"). Любовта между Русия и Шатите, Русия - Западна Европа....Историята си е история, който има претенции да знае, требе да знае всичко, не самоо това което му изнася, или за което му плащат...
  • 4
    27
    бонкерз е
    ебахти тъпия боклук. ела на сбирката против тероруzия за да ти изплюя всичката си храчка по теб. скапан мизерен предателски боклук ! ти педераст ли си , ?
  • -1
    26
    Bonkerz
    Ти можеш ли да четеш? Писах "По тая логика кога ще върнат Кьонигсберг (Калининград) на германците"... такава е РУСКАТА логика (която явно не одобряваш, хаха) - всеки може да напада чужди страни и да завзема земи. Щом не искат да връщат чуждите територии и искат света да уважава териториалната цялост на Русия, значи и Русия трябва да уважава териториалната цялост на Украйна и всички свои засеганти съседи. На руски ли искаш да ти го напиша, за да разбереш?
  • 2
    25
    до 23
    точно де, украинския цар е обявил война на турците нали така?!? е значи и на 9.09 те са ни окупирали! а пък за връщането ти отвори дума кой какво е взел и как рашата да върнела... я се прочети, или помниш като маймунките -„кога ще върнат Кьонигсберг (Калининград) на германците, той е бил немски по-дълго отколкото Крим е бил руски. Да върне и Карелия на Финландия. Да върне Абхазия, Южна Осетия на Грузия. Да върне Курилскте острови на Япония, и т.н.“ това са твои писания, не мои
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари