Кремъл: Президентски избори ще има, въпреки войната в Украйна

0
Изборите ще се състоят, заяви Дмитрий Песков
Изборите ще се състоят, заяви Дмитрий Песков Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Въпреки твърдата позиция се стигна до спекулации за отлагане или отмяна на вота, отчасти поради изявления на редица официални лица

Кремъл заяви, че няма промяна и че въпреки продължаващата война в Украйна президентските избори в Русия ще се произведат в началото на 2024 г., както е предвидено, съобщи ДПА, цитирайки руската агенция Интерфакс.

"Изборите ще се състоят", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Руският президент Владимир Путин вече ясно изрази позицията си по този въпрос в президентското обръщение през февруари, добави той.

Въпреки твърдата позиция се стигна до спекулации за отлагане или отмяна на вота, отчасти поради изявления на редица официални лица, отбелязва ДПА, предава БТА.

Ръководителят на руската Централна избирателна комисия Ела Памфилова например обвини Запада, че саботира президентския вот.

"Огромни суми са похарчени за това от западните държави, особено от Съединените щати", заяви тя днес по време на изява в университет в източния град Хабаровск.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков повтори позицията на Памфилова и обвиненията ѝ срещу Запада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До 1
    Те,резултите са готови,само чакат да ги публикуват...
  • 1
    1
    Ох , кого ли ще изберат
    за президент ? Дайте някаква социология. Да не са някакви евроатлантици ? Ужас !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари