Владимир Путин: Русия си запазва правото да използва касетъчни боеприпаси

2
Досега не сме правили това, подчерта руският президент
Досега не сме правили това, подчерта руският президент Снимка: ТАСС

Досега не сме правили това, подчерта руският президент

Руският президент Владимир Путин предупреди, че "Руската федерация си запазва правото да използва касетъчни боеприпаси в отговор на използването им от Украйна", предава ТАСС, цитирана от Агенция Фокус.

"В Русия има достатъчен запас от различни видове касетъчни боеприпаси. Досега не сме правили това, не сме ги използвали и не сме имали такава нужда, въпреки добре известния дефицит в определен период от време и имаме и боеприпаси, но нямаме нужда от тях“, заяви държавният глава, отговаряйки на въпрос на журналист в интервю, фрагмент от което е публикуван в Telegram.

Президентът е отбелязал, че при използване на касетъчни боеприпаси срещу Русия тя си запазва "правото на огледални действия“.

Държавният глава на Руската федерация е уверен, че доставката на касетъчни боеприпаси за Украйна и използването им трябва да се счита за престъпление. "Що се отнася до касетъчните боеприпаси, самата администрация на САЩ даде оценка за тези боеприпаси чрез думите на своите служители преди време, когато използването на касетъчни боеприпаси е наречено престъпление от самата американска администрация. Мисля, че така трябва да се третират“, е заявил Путин.

Той смята, че САЩ доставят на Украйна касетъчни боеприпаси поради общия недостиг на снаряди. "Те [САЩ] правят това [доставката на касетъчни боеприпаси в Украйна] не заради по-добрия живот, а защото имат недостиг на боеприпаси като цяло“, смята руският президент.

Путин е припомнил, че "украинската армия изразходва до 5000-6000 снаряда от 155-ти калибър на ден за военни действия, докато Съединените щати произвеждат 15 000 на месец". "Те нямат достатъчно, а и Европа вече няма достатъчно [снаряди]“, е допълнил Путин. "Но те не намериха нищо по-добро от това да предложат използването на касетъчни боеприпаси, е заявил той.

На 13 юли генерал Дъглас Симс, началник на оперативната дирекция на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, обяви, че украинските въоръжени сили са получили касетъчни боеприпаси от САЩ. Той не е пояснил дали тези боеприпаси са използвани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2
    Тука си много прав, че "държава македония няма". Обаче си в огромна грешка, че "има едни българи там с промити мозъци дето си мислят че са отделен народ и мразят нас". Имаш предвид, че това са сърбите в Македония, чиито мозъци са промити от Путинската Русия. Няма македонски българин, който да мрази България. Мразени сме от сърбите - има защо ... и не само от тях, а от всички, които сме ги млатили през войните.
  • 0
    2
    до 1
    то и държава македония няма, ама има едни българи там с промити мозъци дето си мислят че са отделен народ и мразят нас ама и те не знаят защо.. украинците са същите - някъкви руснаци дето им е промит мозъка, че са нещо по-различно
  • 1
    1
    русенец
    Русофила е много странен дебил. Първо твърди че държава Украйна няма, после ни убеждава какви боклуци са укрите. Щом няма държава Украйна, значи укрите са руснаци. Съответно и руснаците са боклуци които обаче вие харесвате. Няма по света други такива дебили като българския русофил, който да харесва чужда държава, чужд народ. :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари