Владимир Путин: Русия се бори за съществуването си в Украйна

0
Според руския президент целта на Запада е да „разкъса на парчета“ Русия
Според руския президент целта на Запада е да „разкъса на парчета“ Русия Снимка: ТАСС

Според руския президент целта на Запада е да „разкъса на парчета“ Русия

В Украйна Русия се бори за съществуването си като държава. Това каза президентът на Русия Владимир Путин по време на посещение на авиационен завод в Бурятия във вторник.

Думите на руския президент идват на фона на опитите на Русия да проведе настъпление на фронта в Украйна, както и на новината за готвена нова мобилизация в страната.

„Ако за западните ни партньори, така наречени, а днес противник, можем направо да го кажем, въпросът е в подобряването на геополитическото положение, за нас, имайки предвид предисторията от последните осем-девет дни, всичко, което става, това не е просто подобряване на някакво геополитическо положение. За нас това е борба за съществуването на самата руска държавност“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Според руския президент целта на Запада е да „разкъса на парчета“ Русия. Москва пък се бори също и за да защити „нашите хора“ в Украйна, който са „част от руския свят“.

Начинът, по който Путин мотивира решението си да води война срещу Украйна, еволюира от 24 февруари 2022 г. насам.

В началото на инвазията той твърдеше, че целта ѝ е демилитаризицията и денацификацията на Украйна, защита на населението в района на Донбас, но не и окупирането страната. Както тогава, така и сега, той твърди, че Русия води война заради агресията от Запада.

По-късно Путин промени тезите си и спря да говори за денацификация и демилитаризация. През есента на 2022 г. той издаде заповеди за унищожаване на цели от енергийната инфраструктура на Украйна и провеждането на „частична мобилизация“, която обхвана 300 хил. руснаци.

През декември 2022 г. той отново промени тезите си и определи като „значим резултат“ прибавянето на територии към Русия.

„Няма защо да го крием... И Азовско море стана вътрешното море на Руската федерация. Още Петър Първи се е борил за излаз на Азовско море“, каза през декември Путин.

Кремъл представя резултатите от войната като много успешни и твърди, че ситуацията в страната е стабилна въпреки санкциите наложени от Запада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Любопитен
    Този лилипут мени мнението си и приказките си всеки ден. Това го наричат шизофрения. А когато вредиш на други, извън себе си е тежка форма шизофрения. А когато впедиш на цели народи е престъпление. За справка Наполеон, Хитлер, Сталин, Путлер
  • -5
    4
    Sтанко
    Русия трябва да излезе победител, иначе целия свят става подвластен на краварите. Няма кой да им противоречи и анархията ще е пълна. Зловещата фашистка идея се прокрадва 70 години след първоначалната проба за осъществяването
  • -5
    3
    фена на Путин
    фак америка ВИВА РУСИЯ
  • 1
    2
    Ванка с танка
    Свършват рублите,ватенките квичат ,че пак Запада е виновен,както винаги .Първо вътрешния враг,следващия месец чуждите агенти а след година СВО е виновен запада.Нищо ново скоро ще бъде хулен като Сталин...приживе всички му се кланят,а след това чудовище....
  • 5
    1
    Руснаците трябва да
    публикуват карта на руският свят , преди 300 години , преди 200 години , преди 100 години и в момента !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари