Московски чиновници бягат от Русия, за да се спасят от мобилизацията

0
Началник на отдел от кметството на Москва е загинал в Украйна
Началник на отдел от кметството на Москва е загинал в Украйна Снимка: GettyImages

Началник на отдел от кметството на Москва е загинал в Украйна

Според информация в медиите служители, работещи за московската градска администрация и федералните власти в столицата, бягат от частична мобилизация, информира ДПА.

"В някои отдели [на Московската градска администрация] броят на служителите от мъжки пол, които са напуснали Русия, възлиза на 20-30% от всички служители", съобщава сайтът Вьорстка, цитиран от БТА.

По-специално специалистите по информационни технологии са избягали в Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан, се казва в информацията.

Това е така, защото много държавни служители, особено на по-ниско административно ниво, не са защитени, тъй като не се считат за "незаменими", се казва в публикацията.

Смъртта в Украйна на началник на отдел от кметството на Москва няколко дни след частичната мобилизация в Русия не само влезе в националните медии, но и предизвика паника сред колегите му.

В информацията се посочва, че напускането на страната е парализирало работата в няколко отдела, като се посочват жилищната администрация и отделите за здравеопазване и образование. В институциите, подчинени на федералните министерства, също се забелязват последиците от недостига на персонал.

Политическото и военното ръководство на Русия обещаха на няколко групи граждани, че ще бъдат освободени от военна повинност, особено на специалистите по информационни технологии. Доказването на този статут обаче е дълъг бюрократичен процес.

Руските власти не са коментирали официално съобщението за бягство на служители, посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    ...
    А когато млади украински пиргиши бягаха от Украйна с коли за стотици хиляди нямаше такива новини. Що ли?
  • 1
    1
    Мунчо
    А, много добре!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари