Владимир Кузов: ДПС е единствената либерална партия в България

0
Политическата проституция става все по-актуална в нашата държава
Политическата проституция става все по-актуална в нашата държава

Скандалният бивш депутат Владимир Кузов - отново в политиката, но на нова политическа сцена. Той е приет за член на ДПС в София.

Звездата на Кузов изгря през 2005 година, когато стана депутат от националистическата партияАтака”. Малко след това беше изключен от парламентарните й редици заради обвинение в педофилия. Делото приключи с осъдителна условна присъда. След него Кузов вече официално призна, че е сменил сексуалната си ориентация. Оказва се, че днес е сменил и политическата.

„Съвсем логичен е интересът ми към ДПС, тъй като тя е единствената либерална партия в България. Която е срещу различието, за единство, срещу омразата и дискриминацията във всичките й видове. Няма никаква трансформация”, заяви Владимир Кузов.

До ден днешен той настоява, че делото срещу него е било политическо, а присъда нямало.

„Вие знаете, че съдебното минало е един политически процес, с който мога да ви кажа, че се гордея”, каза още той.

Горд е и с новата си политическа принадлежност, която сам избрал.

„Случи се съвсем нормално. Кандидатствах в тази организация на район „Оборище”, попълних заявление и съобразно устава бях приет за партиен член”, поясни кузов.

Това беше потвърдено и от ДПС. Пред вестник "24 часа" шефът на районната организация в „Оборище” Антон Тепавичаров казва, че харесал идеите на Кузов за партията, личният живот си бил негова лична работа. След като  социалните мрежи гръмнаха, председателят на ДПС-София Нихат Кабил обясни пред NOVA, че ще бъде направена проверка на обстоятелствата по приема на Кузов в партийните редици. Резултатът се очаква до дни.

Владимир Кузов е третият експатриот, който се пренасочва към ДПС. Преди него това сториха Слави Бинев и Камен Петков като неуспели кандидати за депутати. Кузов обаче нямал амбиции за нов мандат в парламента, макар вече да е реабилитиран - тоест с чисто съдебно минало.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари