Оцеляването на правителството зависи от "Атака"

1
Това показват сметките, след като ДПС обяви официално днес, че подкрепя искания от БСП вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"
Това показват сметките, след като ДПС обяви официално днес, че подкрепя искания от БСП вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" Снимка: БГНЕС / архив

Гласовете на 6-тимата депутати от "Атака" ще са решаващи за оцеляването на правителството.

Това показват сметките, след като ДПС обяви официално днес, че подкрепя искания от БСП вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", пише 24 часа.

За да мине вотът, той трябва да бъде подкрепен от 121 депутата.

БСП и ДПС заедно събират 104 гласа. В петък червените ще преговарят и с групата на "Воля", която има 12 депутати. Кръстина Таскова днес заяви, че ще вземат решение след като видят дали положението не е "стани да седна" и обвини БСП, че може и да планира коалиция с ВМРО, които напоследък подкрепяла. Социалистите показаха, че струват 8 лв. на глас, коментира тя.

Дори и "Воля" да застане зад вота, опозицията събира 116 гласа. Така че са й нужни и тези на независимите депутати. Двама от тях са Ангел Исаев и Спас Панчев, напуснали съответно групите на ДПС и БСП. Останалите шестима обаче са депутати от "Атака" и техните гласове са нужни на червените, за да успее вотът им.

ГЕРБ има 95 депутати, а групата на "Обединени патриоти", в която останаха само НФСБ и ВМРО, в момента има 20 души. Ако преди вота успее да се закълне нов депутат на мястото на Емил Димитров - Ревизоро, депутатите от ОП ще станат 21. Така управляващите заедно имат 115 сигурни гласа и ще трябва да разчитат на тези на "Атака", за да преодолеят вота. Хората на Волен Сидеров не са обявили официалната си позиция, но неофициално вече твърдят, че ще застанат зад правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари