Вижте как необезопасен акробат вървя по въже със завързани очи между две сгради

0
Телевизията излъчваше преминаването с 10-секундно закъснение, за да могат, ако Валенда падне, да реагират и да не го излъчат
Телевизията излъчваше преминаването с 10-секундно закъснение, за да могат, ако Валенда падне, да реагират и да не го излъчат Видео: Нова телевизия

Американският акробат Ник Валенда премина по въже между два небостъргача в Чикаго със завързани очи без обезопасителни мерки. 

Засега само 5 секунди от преминаването са пуснати в официалния канал на „Дискавъри” в „Туитър”. 

Телевизията излъчваше преминаването с 10-секундно закъснение, за да могат, ако Валенда падне, да реагират и да не го излъчат.

Номерът беше разделен на две части. По време на втората акробатът беше завързал очите си. Въжето беше опънато на нивото на 50-ите етажи. Началото на „разходката" беше на 180 метра над земята, а финалът - на 205. Преходът отне 6 и половина минути.

Акробатът посвети „разходката” над Чикаго на прадядо си Карл Валенда, загинал през 1978 г. при преминаването по въже, опънато между две сгради в Пуерто Рико.

Валенда, започнал кариерата си на акробат на 2-годишна възраст, има седем постижения, вписани в Книгата на рекордите на Гинес. Последното е от лятото на миналата година, когато без защитни средства преминава над Гранд каньон, един от най-дълбоките в света, разположен в щата Аризона.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари