Vivacom купува още един регионален доставчик на телевизия и интернет

1
Сумата не се съобщава, като се очаква сделката да бъде приключена през 2022 г.
Сумата не се съобщава, като се очаква сделката да бъде приключена през 2022 г.

Сумата не се съобщава, като се очаква сделката да бъде приключена през 2022 г.

Vivacom е постигнала съгласие да придобие изцяло регионалния доставчик на телевизия и интернет "Телнет", съобщиха от компанията.

Доставчикът, който се описва като една от най-големите компании в сектора в България, работи в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово. Компанията предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи.

Самата "Телнет" стартира през 2005 г., като обединява интернет дейностите на двата най-големи интернет оператора във Великотърновска област - "Маги" ООД и "Го-линк" ООД. За 2020 г. тя отчита приходи в размер на 4,715 млн. лв. и печалба от 137 хил. лв. За нея работят над 90 души.

Сделката разширява мощта на Vivacom в Северна България, където операторът вече придоби изцяло русенския доставик на интернет и телевизия "Нетуоркс-България". В сделката, чиято стойност не бе обявена, влизат още и "Онлайн директ", "ТВН Дистрибуция България" и "Телко инфраструктури".

През последните месеци българската телекомуникационна компания придоби напълно капитала и на Net1, ComNet Sofia и N3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари