Виолета Комитова: Няма да спираме никакви строежи

1
Ще положим всички усилия АМ „Хемус“ да бъде завършена
Ще положим всички усилия АМ „Хемус“ да бъде завършена Снимка: БГНЕС

След като от "Автомагистрали" заплашиха, че ще спрат строежите на възлова наша магистрала, отговорът на ресорния министър не закъсня

"Искам категорично да кажа, че МРРБ няма намерение да спира никакви строежи, заяви пред журналисти служебният регионален министър Виолета Комитова, която инспектира новостроящата се 20 км. отсечка на АМ Хемус.

Стана ясно, че за проекта са отпуснати 97 млн. лв., а авансово за отсечката са платени 84 млн. лв. Комитова бе категорична, че няма да има забавяне в плащанията на подизпълнителите, които работят по магистралата, въпреки рокадите, които се опитва да направи в ръководството на Автомагистрали.

Комитова допълни, че са поканени абсолютно всички фирми подизпълнители, които са се възползвали от авансовите плащания на среща, за да уточнят как ще бъдат изразходени тези средства и дали има опасност те да бъдат загубени в следващите четири години.

По-рано от Автомагистрали се оплакаха, че са пред колапс заради блокирани от принципала банкови сметки. От там посочиха, че са поставени в невъзможност да извършват редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, а това ще блокира дейността им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари