Вили Вуцов поема "Янтра"

0
Свикнал съм да водя горещите кестени от огъня и не ме е страх, коментира треньорът
Свикнал съм да водя горещите кестени от огъня и не ме е страх, коментира треньорът Снимка: ФК "Янтра"

Свикнал съм да водя горещите кестени от огъня и не ме е страх, коментира треньорът

Велислав Вуцов застава начело на "Янтра" за трудните битки до края на сезона във Втора професионална лига, потвърдиха от клуба от Габрово в понеделник.

Опитният специалист, донесъл единствената до момента турнирна купа на представителния габровски отбор, беше официално назначен днес и следобед проведе първото си тренировъчно занимание със състава.

Вуцов е кръвно свързан с Габрово. Синът на габровската футболна легенда Иван Вуцов за втори път поема кормилото на Янтра. През 2002 година той даде своя сериозен принос за влизането на отбора в "Б" група и спечелената Купа на Аматьорската лига с победа над Родопа на финала в София. В треньорската си кариера е водил отборите на Левски, Славия, Ботев (Пловдив), Черно море, Спартак (Варна), Спартак (Плевен), Марек, Калиакра и Царско село. През този сезон 55-годишният специалист беше начело и на един от лидерите във Втора лига - Крумовград. Именно срещу тима от южния град ще бъде повторния дебют на Вуцов като старши треньор на Янтра идната събота.

"Аз на Габрово не гледам като на всеки друг град. Фамилията ми е от тук, на този стадион е обликът на баща ми. Аз имам сантименти и нямам право на ези-тура, дошъл съм да свършим работа. Ситуацията е много трудна, отборът е в лошо точково и игрово състояние, но ако беше различна, най-вероятно нямаше да ме поканят. Свикнал съм да водя горещите кестени от огъня и не ме е страх. Иска се първо да се спасим, а по-нататък ще мислим върху всичко останало. Искам да накарам привържениците да се усмихнат. Да подкрепят отбора, до вярват в отбора и да се вдигаме заедно. От нас зависи да ги караме да си тръгват от стадиона щастливи, а от тях - да идват и да ни подкрепят", заяви Вуцов пред официалния сайт на габровци.

Той заменя на поста Живко Желев. Янтра заема 14-то място в класирането във Втора лига.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари