Видеонаблюдението в Русе ще предава информация към МВР

0
Пламен Стоилов: Целта е да се подобри сигурността по улиците
Пламен Стоилов: Целта е да се подобри сигурността по улиците Видео: БГНЕС

Камерите от видеонаблюдението в новия Център за управление на транспорта, който се изгражда в Русе по проекта за интегриран градски транспорт, ще предава информацията директно към МВР. Това съобщи кметът Пламен Стоилов. Той коментира, че целта е да се подобри сигурността по улиците, като се дават своевременно данни на органите за опазване на обществения ред и сигурност.

„За следващата година в бюджета на общината ще бъдат предвидени средства и системата ще бъде надградена с монтиране на основните места на камери, които засичат и скорост. Така че войната срещу хулиганите на пътя, които ежедневно застрашават живота на русенските граждани, ще бъде безпощадна. Не само повдигнати пътеки, не само видеонаблюдение онлайн, свързано към системите на МВР, които разпознават в детайли автомобила и хората, които са в него, но това, съчетано със засичане на скоростта, ще даде възможност за най-ефикасна превенция“, заяви още Стоилов.

Новият център по транспорта ще разполага с осем работни места, като всеки един служител ще наблюдава по 16 камери. Центърът е свързан суправлението на светофарните уредби и джипиес контрола на превозните средства от градския транспорт. До месец ще бъдат поставени всички светлинни табла на 100 автобусни спирки, а отделно ще има и информационни табели за разписанията. На спирките без електронни табла гражданите ще могат да получават информация чрез есемес след колко време ще дойде автобусът им. Ще има и интернет портал с информация за разписанията на всяка една линия.

Зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков обясни, че с натрупването на повече информация ще може да се направи и нова транспортна схема на обществения транспорт. „Сегашната е отпреди 10 ноември. Така че ние имаме една доста морално остаряла транспортна схема, която позволява нелоялна конкуренция между тримата превозвача и неправилно изпълнение на разписанията“, каза Наков.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари