Център за контрол и управление на градския транспорт в Русе

0

Център за контрол и управление на градския транспорт беше открит днес в Русе.

Той е реализиран в рамките на проекта за „Интегрирана система за градски транспорт на Русе“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“, съобщи Русе Нюз.

Центърът, който е разположен в сградата на булевард „Скобелев“ 45, ще поддържа системи за контрол чрез събиране на информация за управлението на трафика, видеонаблюдение и GPS позициониране на возилата в реално време. По думите на кмета на Русе Пламен Стоилов, това е първият в страната център от този тип, който освен информацията за движението на транспортните средства, съчетава и електронната система за таксуване на пътниците. Те пък от своя страна ще могат да получават в реално време информация за движението на автобусите и тролеите на информационните табла, които вече се монтират по спирките или на специално създаден за целта сайт. Предвидена е възможност и да СМС-известяване.

„Вече е изградено и се осъществява видеонаблюдение върху 15 възлови кръстовища на територията на града. Сред тях са и част от местата, за които има информация за провеждане на нерегламентирани гонки, и системата ще се използва за прекратяване на този нов „бич“ в обществения живот“, каза още Стоилов. Той допълни, че вече има постигната договореност с МВР за взаимодействие при използването на набраната информация.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари