Viber пуска нова услуга

3

Мобилното приложение за съобщения Viber, което стана собственост на японската компания Rakuten срещу 900 млн. долара, въвежда нова услуга, позволяваща провеждане на видео разговори за версиите си за Android и iOS, съобщава изданието TheNextWeb.

Viber вече предлага видео разговори от десктоп програмата си. Изпълнителният директор на компанията Талмън Марко посочва пред изданието, че след две години на разработка и тестове, е готов да предостави тази възможност и към мобилния софтуер. По думите му услугата е достатъчно мощна, за да поддържа видео разговори дори и при най-базовите мрежови връзки, но подчертава, че при слаб сигнал не може да се очаква HD качество.

Версията Viber 5.0 предоставя QR кодове за споделяне на информация за контакти. В случай, че искаме да разменим контакт с някого е достатъчно само да сканираме кода им с телефона си.

Талмън Марко добавя, че компанията се подготвя за още три големи събития до края на годината. Той загатва, че едното ще бъде свързано с игри. За другото се предполага, че ще бъде интеграция на услугите на Rakuten.

Viber не е единственото приложение, поддържащо гласови обаждания. Сред множеството конкуренти, предлагащи услугата, се нареждат Line, WeChat и Kakao.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари