Венко Сабрутев, ПП: Не е възможен кабинет с друг премиер, нито с друг финансов министър

0
На въпрос дали управляващата коалиция има 12 души, които да подкрепят решенията ѝ, той заяви, че това ще стане ясно по време на гласуванията
На въпрос дали управляващата коалиция има 12 души, които да подкрепят решенията ѝ, той заяви, че това ще стане ясно по време на гласуванията Снимка: БНТ

Рискуваме да изпаднем в дълбока икономическа и политическа криза, отбеляза той

Не е възможен кабинет с друг министър-председател, нито с друг финансов министър. Нашият министър-председател е Кирил Петков. Нашият финансов министър и вицепремиер е Асен Василев, това заяви в "Панорама" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

България се намира в един изключително деликатен момент. Без правителство, без парламент, без бюджет рискуваме да изпаднем в дълбока икономическа и политическа криза, отбеляза той.

Причините, поради които правителството и парламентът трябва да продължат да работят са вътрешни, външни и борба с корупцията, изтъкна той. Вътрешните касаят приемането на актуализацията на бюджета, за да може да се реализират антикризисните мерки, за да се набавят средствата за енергийните компенсации и за актуализация на пенсиите.

Външните са свързани с грантовите средства, които предстоят да дойдат с Плана за възстановяване и устойчивост, освен това трябва да се реализира реформата с КПКОНПИ, добави Сабрутев.

На въпрос дали управляващата коалиция има 12 души, които да подкрепят решенията ѝ, той заяви, че това ще стане ясно по време на гласуванията. Идеята на министър-председателя Кирил Петков е да проведе разговори с отделни народни представители, като им обясни какви са приоритетите пред правителството.

Относно актуализацията на бюджета, той коментира, че в бюджетна комисия са станали свидетели на абсолютен фарс. За първи път в историята на България бюджетна комисия не приема актуализацията на бюджет.

Партиите, които не подкрепиха актуализацията са Възраждане, ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", обясни той.

По думите му бюджетната комисия вчера е отправила послание към хората, че иска да вдигнат пенсиите им, но няма да даде пари за това, каза още Сабрутев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари