Лена Бориславова: Може да предложим Кирил Петков и Асен Василев за премиерския пост

2
"Личността на Кирил Петков доказа, че има какво да даде на българската политика", категорична бе тя
"Личността на Кирил Петков доказа, че има какво да даде на българската политика", категорична бе тя Снимка: BulgariaOnAir/ стоп кадър

"Продължаваме промяната" обсъжда вариантите за кабинет в зимен курорт

След консултациите за връчване на мандат при Румен Радев и БСП, и "Демократична България" отново дадоха заявка, че са готови да съставят правителство. Те обаче настояват за ясна програма и диалог между коалиционните партньори.

По предварителни заявки "Демократична България" имаше определяща роля за това кой ще заеме премиерския пост в евентуален нов кабинет на "Продължаваме промяната". От партията обаче са склонни отново да издигнат кандидатурата на Асен Василев.

"От "Продължаваме промяната" винаги сме казвали, че първо разговаряме за политики. Търсим идеите и едва след това постове", коментира говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова пред Bulgaria ON AIR, според която фигурата, която ще бъде издигната за премиер от формацията, зависи от разговорите им с бъдещите коалиционни партньори.

"Личността на Кирил Петков доказа, че има какво да даде на българската политика", категорична бе тя.

"Не мисля, че сме в положение, от гледна точка на отговорност към страната, да поставяме условия, които да заплашват процеса. Говорим за пет групи депутати, тъй че, каквото и решение да вземем, ще трябва да почива на това судоку", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин подчерта, че от БСП нямат причина да разгледат позицията си "против" това Кирил Петков отново да бъде кандидат за премиер.

"Рано е да говорим, нека оставим президента да вземе своето решение. Ние ще положим усилия правителство да има. Очаквам по-скоро мандатът да дойде при БСП", обобщи той.

На изнесено заседание в планински курорт ръководството и част от депутатите на "Продължаваме промяната" обсъждат какви са вариантите за съставяне на правителство. Обект на дискусия ще бъдат и действията на партията при покана за разговори след връчване на третия мандат, а също и анализ на постигнатото до момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    българин
    Може да предложите и трима премиери накуп. Асенча отляво, Кирето отдясно, Ленчето - по средата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари