Великобритания забранява влизането на европейци, лежали в затвора над година

0
Новите правила ще влязат в сила от 1 януари
Новите правила ще влязат в сила от 1 януари

Новите правила ще влязат в сила от 1 януари

Великобритания ще въведе нови правила, с които ще забрани влизането на нейна територия на криминално проявени граждани на ЕС с присъди над една година затвор, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Новите правила ще влязат в сила от 1 януари, когато се прекратява свободното движение на хора поради окончателното излизане на Великобритания от ЕС след изтичането на 31 декември на преходния период.

Британското правителство съобщи днес, че промяната в правилата отговаря на желанието му да въведе след Брекзит по-строга и по-справедлива миграционна система, при която европейските граждани ще са подложени на същия режим като гражданите на страни извън ЕС.

„Твърде дълго правилата на ЕС ни задължаваха да допускаме до улиците си опасни чуждестранни престъпници, които злоупотребяват с нашите ценности и застрашават нашия начин на живот“, заяви вътрешната министърка Прити Пател.

Великобритания ще стане по-безопасна благодарение на по-строгия и по-справедлив граничен контрол, при който всички чуждестранни граждани ще се подлагат на едни и същи правила по отношение на престъпността независимо от гражданството им“, добави още тя.

Новият закон не се отнася до вече установили се във Великобритания чужди граждани, получили разрешително за пребиваване. В някои случаи може да се откаже влизане в страната и на лица с присъди под една година затвор или закононарушители без присъди с лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари