Вечерен час в Белица

0
Хората не могат да напускат домовете си след 20:00 часа вечерта до 6:00 часа сутринта на следващия ден
Хората не могат да напускат домовете си след 20:00 часа вечерта до 6:00 часа сутринта на следващия ден Снимка: Община Белица

И община Белица въведе вечерен час.

Мярката е във връзка с предотвратяване на разпространението на заразата от коронавирус. Това съобщи кметът Радослав Ревански, цитиран от БНР.

Въведеният вечерен час е за всички жители и пребиваващи на територията на общината. Хората не могат да напускат домовете си след 20:00 часа вечерта до 6.00 ч. сутринта на следващия ден.

На всички, работили в Банско до 13 март, ще бъде наложена карантина.

Междувременно и община Гоце Делчев въведе вечерен час. От днес във времето от 20 часа до 8 часа сутринта ще бъде забранено излизането по улиците на града. Изключение ще се прави само ако хората посещават личен лекар, лечебно заведение или хранителен магазин. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.

Заповедта на кмета Владимир Москов гласи още пред търговските обекти да не се разполагат щендери и маси за излагане на стоки, плодове и зеленчуци. Преустановява се ползването на улични автомати за напитки. Забранява се събирането на повече от две непълнолетни лица на обществени места – паркове, градинки, дворове на училища и детски градини, спортни площадки и други. Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 20.00 ч. до 08.00 ч. без основателна причина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари