Лудница в Банско - километрични опашки от скиори се извиват за лифта

1
Страната ни е една от малкото в Европа, които оставиха курортите си да работят
Страната ни е една от малкото в Европа, които оставиха курортите си да работят Видео: Novini.bg

Огромна опашка се е извила днес в Банско от хора, които чакат за използват лифта.

Вчера собственици на хотели в зимния курорт се оплакаха, че масово се отменят резервации след въвеждането на задължителен PCR тест за чужденците, които искат да влязат в България. Но страната ни е една от малкото в Европа, които оставиха курортите си да работят и на българите не им остана друг избор, освен да карат в страната, пише Economic.

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) публикуваха в профила си във Facebook видео, от което се вижда километричната опашка и сбутаните един върху друг хиляди хора.

„Това е! На хората им се живее .... А на нас ни се работи! Костадин Ангелов?!“, написа организацията, реферирайки към нежеланието на здравния министър да им позволи да работят. Заведенията и ресторантите извън хотелите останаха единствените, на които не им се дава да работят, а според БАЗ министър Ангелов води лична война срещу тях.

Припомняме, че германският канцлер Ангела Меркел настояваше да се вземе единно европейско решение и всички зимни курорти в ЕС да бъдат затворени. Тя се притесняваше от една страна, че някои държави ще се опитат да извлекат конкурентно предимство от това, а от друга – че ще се случи точно това – огромни тълпи от хора ще се насочат към малкото останали работещи пазари и ще има масово разпространение на коронавируса.

Миналата година, в началото на ковид кризата, председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) ген. Венцислав Мутафчийски обяви зимните курорти като развъдник на коронавируса. През март 2020 г. Банско беше първото населено място, поставено под пъна карантина заради много случаи на COVID-19. В четвъртък, когато Мутафчийски представи скалата си за опасност от заразяване, пропусна да спомене курортите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари