Вдовицата на майор Терзиев посочи четирима висши военни, отговорни за смъртта му

0
Обвинителен акт повдига българската прокуратура, не който и да е друг български гражданин, казаха от военното министерство по повод на обвиненията
Обвинителен акт повдига българската прокуратура, не който и да е друг български гражданин, казаха от военното министерство по повод на обвиненията

Обвинителен акт повдига българската прокуратура, не който и да е друг български гражданин, казаха от военното министерство по повод на обвиненията

Още четирима души, освен обвиненият до момента полковник Методи Орлов, са отговорни за смъртта на пилота от авиобаза "Граф Игнатиево" - майор Валентин Терзиев. Това твърди вдовицата на загиналия.

Според Димитрина Попова именно в Шабла полковник Методи Орлов за първи път е бил ръководител на стрелби.

„Методи Орлов е бил един вид ученик в това учение, като ръководител на стрелбите“, каза съпруга на загиналия майор Валентин Терзиев Димитрина Попова. Според нея полк. Орлов не е бил достатъчно подготвен.

Жената на майор Терзиев посочи още четирима, които според нея носят вина за смъртта му.

„В контролния пункт има и друго лице, което е с по-високи отговорности, и е изрично споменато в заповедите на военновъздушните сили и на самото обучение. Този път въобще няма да го спестя - полковник Юрий Луканов“, съобщи Димитрина Попова.

Друго замесено лице, според Димитрина Попова, е генерал Петьо Мирчев - заместник-ръководител на учението.

„И също е наблюдавал стрелбите, макар и по мои данни, недоказани, не е бил в контролния пункт, а със съблюдаващия от НАТО, допълни Димитрина Попова.

Виновни според вдовицата на пилота са и командирът на ВВС ген. Майор Димитър Петров, и на авиобазата в „Граф Игнатиево“ - Николай Русев.

От bTV НОВИНИТЕ потърсиха споменатите военни чрез пресцентъра на военното министерство. От там отговориха: 

„Обвинителен акт или обвинение повдига българската прокуратура, не който и да е друг български гражданин. Организацията на провеждане на едно учение не е работа на цивилни граждани, а е работа на военното ръководство. То си е свършило работата“, категоричен е министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Вдовицата отправя искане към прокуратурата да проследи цялата подготовка на наличния състав, участвал в учението. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари