Във вторник ще се разбере защо е починала ваксинираната с AstraZeneca в Пловдив

0
Окончателният отговор каква е точната причина за смъртта на жената ще стане ясен във вторник, когато ще е готова експертизата
Окончателният отговор каква е точната причина за смъртта на жената ще стане ясен във вторник, когато ще е готова експертизата Видео: Bulgaria ON AIR

Резултатите от проверката за смъртта на ваксинираната 57-годишна жена ще са ясни във вторник следващата седмица

От Здравната инспекция съобщиха, че на пациентката са били направени всички необходими изследвания, преди да ѝ бъде поставена ваксината на AstraZeneca. Засега няма открита връзка между поставянето на препарата и фаталния край, предава BulgariaOnAir

Протоколът при ваксинацията на починалата 57-годишна жена е напълно спазен, твърдят здравните власти. Няма допусната грешка от страна на кардиолога, поставил ваксината.

"Всъщност тя е направила всичко, което трябва да се прави за всеки, преди да се ваксинира, който има хронични заболявания. Tя е направила всички възможни изследвания, които трябва да се направят и да прецени дали е годна", заяви директорът на РЗИ, Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Кардиологът доктор Мария Ганчевска обясни, че поставила дозата на жената, след като обстойният преглед не показал нищо притеснително.

Пациентката престояла в кабинета 15 минути и си тръгнала без оплаквания.

"В хода на прегледа е имало коментар по отношение на това дали тя е необходимо да бъде имунизирана. Лекарят оценява състоянието ѝ към този момент като стабилно и препоръчва, че може да бъде извършена имунизация, каквато е и извършена", каза главният секретар на РЗИ, Пловдив Сийка Димчева.

Съмненията, че жената е била заразена с коронавирус, без ясно изразени симптоми, са отхвърлени от патоанатомите.

"Жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни на този етап от тромбози", добави Димчева.

Близките на жената заявиха, че ще търсят правата си в съда и отказаха коментар. А жителите на Йоаким Груево са потресени от случилото се.

Окончателният отговор каква е точната причина за смъртта на жената ще стане ясен във вторник, когато ще е готова експертизата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари