Васил Терзиев: Търсим общи политики за бюджета, после ще решаваме за постове

3
Кметът на София ще търси разговори отново с ГЕРБ
Кметът на София ще търси разговори отново с ГЕРБ Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Борис Бонев от ПП-ДБ-СС отново подчерта, че коалиция с ГЕРБ няма да правят

"Имахме конструктивен разговор с БСП. Говорихме за политики, приоритети и къде имаме пресечни точки по идеи".

Това заяви кметът на София Васил Терзиев, предаде БГНЕС.

Той призова и всички останали групи да се отзоват на срещата, за да може да се види къде са пресечните точки с тях.

"Целта е добрите политики да бъдат подкрепяни без значение откъде идват”, каза още кметът на София. Като пресечни точки с БСП Терзиев посочи детските градини, чистота на въздуха, презастрояването, реформи на здравните заведения.

Децентрализацията, един от приоритетите за нас, така че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги решават", подчерта Терзиев.

Кметът на София коментира и че ще търси разговори отново с ГЕРБ.

"За нас е важно да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и след като се съгласим за тях да намерим и структурно решение на председател на СОС, комисии и всичко, което предстои”, заяви Васил Терзиев. Той е категоричен, че БСП не са търсили подкрепа за техния кандидат Диана Тонова за шеф на СОС.

Борис Бонев от ПП-ДБ-СС отново подчерта, че коалиция с ГЕРБ няма да правят

"Тогава когато обаче добрите идеи идват, независимо от кого, те ще бъдат подкрепени. Това е подходът, върху който всички ще работим. Ще видим как ще протече заседанието в понеделник, но на срещите няма да повдигане темата за шеф на СОС. Цел е да установим кои са пресечните точки на ниво политики”, коментира още кандидатът за шеф на СОС и общински съветник от ПП-ДБ-СС, цитиран от БГНЕС.

Относно аргументите на групата на ГЕРБ-СДС, че днес няма да се срещнат с Васил Терзиев, тъй като вече е имало среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, Ивайло Мирчев от парламентарната група на ПП-ДБ заяви, че са били стартирали организационни срещи и са пратили покани на партиите. “Част от партиите се отзоваха на тези срещи, а с част от тях не. Тук не трябва да слагаме някакви договорки по никакъв начин. Надяваме се ГЕРБ да дойдат и да разговарят. От нас се очаква лидерство, а не сръдни”, коментира Мирчев.

Относно сагата с рафинерията “Лукойл” Мирчев изрази вяра, че тя ще мине изцяло на неруски петрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    123
    Каква жалка педерастична персона. Как педераст ще управлява и кой ще го взема насериозно в една категорично хомофобска и неодобряваща мъжете, които правят свирки държава ? Освен да се обгради с нови педерасти но тогава няма да е управление а педерастки коптор. Кашата сътворена от неолибералните подлоги е тотална.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари