Васил Божков: Защитен свидетел съм, някой от прокуратурата лъже

0
Васил Божков публикува документ, който свидетелства за статута му на защитен свидетел
Васил Божков публикува документ, който свидетелства за статута му на защитен свидетел Снимка: БГНЕС

Васил Божков публикува документ, който свидетелства за статута му на защитен свидетел

Задочен спор между обвиняемият Васил Божков и прокуратурата. По-рано днес на пресконференция завърналият се от Дубай бизнесмен заяви: "Два пъти по четири часа ме разпитваха и след това ме направиха защитен свидетел, защото държавата се управлява от мафията. Моят живот и този на близките ми е силно застрашен в момента".

Часове по-късно прокуратурата отрече информацията, като обяви, че статутът на Божков е единствено като обвиняемо лице. "Единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем. Той никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел", заявиха от държавното обвинение.

Казусът претърпя пореден обрат след като на свой ред Божков предостави доказателство - фотокопие на документ, с който е обявен за защитен свидетел по негова молба. В документа се посочва, че в резултат на свидетелстването му "могат да възникне опасност за неговото здраве и живот". От публикуваната информация става ясно, че Васил Божков и семейството му са под 24-часова физическа охрана от органите на Бюрото за защита на застрашени лица към Министерство на правосъдието.

"Това е документът, с който е назначена защита на мен и семейството ми. По делото срещу Борисов. Кой лъже от името на прокуратурата?", пише Божков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари