Вашингтон ще бъде блокиран на 20 януари

0
Службите са в повишена готовност заради последните събития във Вашингтон, опасяват се от политическо насилие
Службите са в повишена готовност заради последните събития във Вашингтон, опасяват се от политическо насилие Снимка: Reuters

Вашингтон ще бъде напълно блокиран за инаугурацията на новоизбрания президент Джо Байдън

В същото време Delta Air Lines въведе нови ограничения за пътниците до столицата на САЩ в четвъртък, а демократите предупредиха за евентуално политическо насилие дори след полагането на клетва на 20 януари, предава Reuters, цитирани от Фокус.

Delta няма да позволи на пътниците, летящи до летищата в района на Вашингтон, да проверяват огнестрелните оръжия на полетите си преди инаугурацията, заяви главният изпълнителен директор Ед Бастиан в четвъртък.

Действията са предприети след щурма на Капитолия в САЩ миналата седмица от поддръжници на президента Доналд Тръмп и смущения в полетите и на летищата.

Длъжностни лица предупредиха за планове за въоръжени протести във Вашингтон и всички 50 щата.

Хотели, авиокомпании и други фирми засилиха мерките за сигурност, като властите планират да разположат в града поне 20 000 войници от Националната гвардия.

Всички сме в повишена готовност заради събитията през последните няколко седмици във Вашингтон“, каза Бастиан пред CNBC. Той каза пред Reuters, че неговата авиокомпания е включила пътници в списък за забрана за полети заради участието им в разрушителни инциденти, които например са насочени към републиканския американски сенатор Мит Ромни.

Във Вашингтон периметърът на високите ограждения около Капитолия беше разширен, за да обхване Върховния съд на САЩ и Библиотеката на Конгреса.

Близките пътища бяха затворени и някои фирми в района обявиха, че ще спрат временно дейността си.

Американският конгресмени Абигейл Спанбергер, бивш служител на ЦРУ с опит в тероризма, предупреди за възможно политическо насилие след инаугурацията.

Със сигурност се подготвяме за тези потенциални резултати през този уикенд и на инаугурацията, но това не свършва дотук“, предупреди тя пред CNN.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари