Вандали вилнеят на езерото Липник, потрошено е осветлението

0
Предстои да бъдат прегледани записите от видеонаблюдението, което е поставено в района
Предстои да бъдат прегледани записите от видеонаблюдението, което е поставено в района Видео: Русе Медиа

Поредният вандализъм възмути хората, които избраха хубавото време, за да се разходят в Лесопарка и край езерото Липник в Николово. Неизвестен извършител е потрошил новото LED осветление, което бе поставено от общината и кметството

Предстои да бъдат прегледани записите от видеонаблюдението, което е поставено в района, разкрива Русе Медиа.

„Ние се борим за цялостно осветление на Лесопарка, а не можем да се справим с това, което е в момента. Благодаря на общината, че сложиха камери на входа, дано да бъде хванат извършителят, който да плати за това, което е направил, тъй като не е възможно да градиш нещо, а постоянно да се натъкваме на разрушения от вандали“, коментира кметът на Николово Златан Ванев.

Кметството ще се постарае да възстанови осветлението със свои средства, но финансовият ресурс е малък. Ако се наложи, ще се потърси помощ от общината. А самият Ванев се закани да обикаля и в късните часове из Лесопарка, за да види какво се случва през нощта. Той предполага, че най-вероятно осветлението е съборено при катастрофа в резултат от висока скорост, въпреки че пътят е тесен и там трябва да се кара бавно.

Проблем в Лесопарка са и хвърлените отпадъци във водите на езерото. Има конуси, кенчета, бутилки, които са замръзнали в леда. Най-вероятно са изхвърлени от младежи, които се събират вечер край езерото.

„Грижим се за чистотата на Лесопарка, имахме инициатива по идея на Иванка Георгиева, чистихме заедно с общината, изкарали сме над 50 тона боклуци. Продължаваме да го правим, но все пак ще трябва съвестта да надделее малко повече във всички нас и да си запазим Лесопарка“, каза още Златан Ванев.

От кметството са поставили и забранителни табели да се върви и шофира по леда, когато езерото е замръзнало. „Предупреждаваме всеки да не го прави, защото това е тънък лед и може да бъде изненадан. Много е опасно и стават тежки инциденти“, обясни кметът на Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук