Патриотите се включиха в почистването на лесопарк "Липник"

1

Русенските воеводи се включиха в националната кампания „Зеленото е родолюбие“, организирана и провеждана от ВМРО в цялата страна.

На 7 април представители на местните патриоти решиха да изчистят силно замърсени части от ЛесопаркЛипник“. Акцията бе проведена в близост до бившата резиденция, където участващите в нея откриха огромно количество строителни, битови и други отпадъци.

Мястото, което представителите на ВМРО-Русе почистиха се намира в близост до пътя, свързващ Червена вода и Николово и от там през денонощието преминават голям брой различни автомобили. За огромно съжаление първото, което гражданите виждат, влизайки на територията на ЛесопаркЛипник“ откъм Червена вода, бе купища разхвърляни боклуци.

Патриотите успяха да съберат повече от 500 килограма отпадъци. За тяхното извозване до сметището в Русе, е сигнализиран кмета на Община Русе.

В сигналът, подаден от общинския съветник Траян Тотев, който също бе част от акцията, се търси съдействието на местната власт за организирането на извозване на огромната камара с боклуци.

Надявам се кметът господин Пламен Стоилов, да разпореди извършването на оглед на цялата територия на лесопарка, за да се установят всички места, където боклуците са превзели природата. За жалост ние гражданите сме с ограничени възможности. Можем да изчистим едно място, да опитаме да го пазим чисто, да пуснем сигнал при забелязано нарушение, но не и да самоуправстваме по отношение на недобросъвестни представители на нашето общество, които замърсяват. Тук вече Общината трябва да влезе в своята роля и да започне да прилага санкции и контрол.“ – каза най-младият общински съветник Траян Тотев.

От ВМРО-Русе изразиха готовност ако кметът разпореди организирането на транспорт, да се включат в товаренето на събраните от тях боклуци. Ако пък не – те имат готовност сами да се справят с този проблем, така както са правили при много други подобни акции, провеждани от тях през годините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари