Русенка сама почисти лесопарк „Липник“ от боклуци

0
Близо 10 семейства се включиха в акцията на Надя Русева за изчистване на зелените площи
Близо 10 семейства се включиха в акцията на Надя Русева за изчистване на зелените площи Видео: БНТ

Русенската Надя Русева сама поде инициатива да изчисти част от зелените площи в района на лесопарка „Липник” до село Николово от изхвърлените от посетители отпадъци.

Близо 10 семейства се включиха в нейната акция, излъчи БНТ.

37-годишната Надя Русева казва, че идеята да изчистят сами поляната и паркинга в района на парка за разходки, дошла спонтанно при едно пътуване с приятелки. Оповестили го в социалната мрежа и зачакали последователи. За да стимулират и собствените си деца, изработили стикери на инициативата и се снабдили с чували и ръкавици.

Надя Русева: „Решихме, че няма къде да водим децата си да играят, решихме да обиколим Текето и видяхме, че е в окаяно състояние, и по тази причина нарамихме метли. Въоръжени сме с всичко необходимо – от къщите си носим тези неща. Абсолютно доброволческа инициатива на млади майки, които се вълнуват какво ще се случи с техните деца.”

Платмасови кутии, празни кашони, счупени играчки бяха само част от „находките”, разпръснати в гората на лесопарка „Липник”. Децата, които събираха бутилките, отделяха капачките, защото те са част от друга кауза. След почистването за деца и родители имаше организирани забавни игри.

„Федербал, топки, дама – гледам вече започнаха да рисуват там, нарисуваха си и футболна врата. Ще оставим децата сами да решат какво да правят по-късно на площадката. От 11 години управлявам една френска компания в България и искам децата ни да останат тук. Надявам, че страната ни се стане едно по-добро място”, споделя за себе си русенката Надя Русева.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари