Вълна от съпричастност след случаите на насилие над медици

1
Протести имаше както в защита на доктор Иванов, така и в защита на Венцислав Ангелов
Протести имаше както в защита на доктор Иванов, така и в защита на Венцислав Ангелов Снимка: БНТ

Вълна от съпричастност след случаите на насилие над медици в Русе и региона през последните дни.

За по-малко от 24 часа над 15 000 души се включиха в кампания под надслов „Искам да ме лекуват спокойни специалисти!“, а митинг събра жители на няколко населени места в подкрепа на доктора от Ново село. В същото време обаче и приятели на обвинения за нападението над медика Венцислав Ангелов, организираха протест в негова защита пред русенската дирекция на МВР, съобщи БНТ.

От понеделник след сблъсъка си с Венцислав Ангелов, д-р Ивайло Иванов не е на работа. В здравната служба, която отговаря за няколко села е само санитарката.

В защита на доктор Иванов днес се събраха жители на няколко населени места.

В същото време пред сградата на полицията в Русе се събраха поддръжници на Венцислав Ангелов, който е обвинен за нападението над лекаря от Ново село.

На Ангелов е повдигнато обвинение за хулиганство.

Прокуратурата в Русе разследва и случая, при който 46-годишен мъж нахлу в ковид-отделението на една от университетските болници в Русе. Там той удари охранителя и отправи заплахи за убийство срещу медицинския персонал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари