Валери Симеонов: Аз съм много злопаметно копеле! Ще си го върна, има начин!

0
Валери Симеонов заплаши със саморазправа журналистката от БЛИЦ Ива Николова заради нейно изявление по Нова телевизия
Валери Симеонов заплаши със саморазправа журналистката от БЛИЦ Ива Николова заради нейно изявление по Нова телевизия

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заплаши със саморазправа журналистката от БЛИЦ Ива Николова заради нейно изявление по Нова телевизия, че не приема патриотизъм на принципа „Булгур, Булгар“ като на Бай Ганьо в банята, какъвто демонстрира лидерът на НФСБ. След неколкократни подмятания за позицията ѝ пред журналисти в кулоарите на парламента, Симеонов заяви на Николова: „Аз съм много злопаметно копеле! Ще си го върна, има начин“.

Думите му са провокирани и от изявлението на журналистката, че не приема за говоренето на хора да се казва, че „мучат“, както и други изрази по адрес на граждани на страната.

Малко по-късно Симеонов продължи със заплахите, вече пред камерата на БЛИЦ TV, като преди това се удари няколко пъти в гърдите. На въпрос на Николова: „Какво ще ми се случи, както казахте?“, Симеонов отговори: „Като му дойде времето, ще разбереш“.

 А всъщност, какъв е „грехът“ на Топжурналиста Ива Николова:

Тя винаги е била независим свободно мислещ и говорещ човек. Това и навлече включително и неприятности в работата  в други медии преди сайта „БЛИЦ“. Ето нейното непроменено до днес отношение към езика, за който е упрекнала и лидера на НФСБ Валери Симеонов:

Има една категория хора, която е най-страшната. На тях четенето им нанася вреди и трябва да им бъде заб­ранено с указ, защото четенето е осмис­ляне, а те не могат да мис­лят. То си е Божа работа, не става всеки да може. И всъщ­ност нивото на политиците е такова. Те не могат да се изразяват по друг начин. Някои говорят с купешки фрази. Те говорят с такива защото не знаят нор­мал­ния говорим език. Други говорят на вул­гарен, мут­рен­ски език, защото не могат да се изразят по друг начин. И ние седим и какво правим? Не ги чуваме, нито едните, нито другите.

 Този абзац не е свързан конкретно с личността на самозабравилия се медиен дерибей от село Бутан. Това са принципите на Ива Николова, която със своя творчески опит има право на мнение и виждане за езика на политиците. В този смисъл е и реакцията й срещу езика на омразата, проводник на който е и самият съпредседател на Патриотичния блок.

 Но тъй като, този език си му идва отвътре на „Хитлер от Бутан“, както напоследък народът го нарича, Валери Симеонов първосигнално по цигански  се е нахвърля върху безспорната журналистка и по най-близкия за светоусещането си начин, я заплашва със ссаморазправа.

 Г-н Симеонов, къде е свободата на медиите, след като си позволявате точно Вие  като медиен бос, да държите такъв тон на журналист, и то в кулоарите на Народното събрание? Как ли се отнасяте към работещите за Вас журналисти?  Кой знае на какво са подложени в работата си, след като правите такива обструкции спрямо външни за Вашата медия хора?

 Г-н Симеонов, защо реагирате така спрямо една жена? Толкова ли Ви заболя от това,  което тя каза за ВВас? Това значи, че знаете, че тя говори иистината? Защо трябва да я заплашвате?

АЛАРМА! Идват избори. Това поведение може само да отблъсне и малкото избиратели, дали гласа си за такъв човек и за неговата политическа сила, защото никой няма да иска шеговитото прозвище „Хитлер от Бутан“ да налее чрез електорални гласове, жизненост на бъдещ модел на управление.

 Но има и още един въпрос?

 Колеги журналисти, защо още няма реакции в гилдията на тези заплахи спрямо Ива Николова, при положение, че на място в Парламента е имало колеги и от други медии? Защо ???…

Източник: АЛАРМА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари