В „Залата на смеха“ ще има 8D кино и електронни игри

2
Изрисуваната ѝ фасада ще се запаси, обясни шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев
Изрисуваната ѝ фасада ще се запаси, обясни шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев Снимка: Община Русе

Изрисуваната ѝ фасада ще се запаси, обясни шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев

„Залата на смеха“ в Парка на младежта ще бъде възстановена, а до нея ще бъдат поставени постоянни атракциони, които да привличат малки и големи. За реализацията на дейностите вече ще отговаря предприятието „Общински пазари“, което ще управляват обекта.

Предвидил съм първоначално да направя ремонт на сградата отвътре, а отвън ми се иска да я запазя така, както в момента е изрисувана, защото това има своя колорит. Но в крайна сметка за това ще вземат решение архитектите по градска среда.“ Това обясни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, цитиран от в. „Бряг“.

Той има вече и идеи вътре в самата зала да се поставят електронни игри, да се сложи и 8D кино, ще останат и така популярните в миналия век за русенци криви огледала. В залата сега има 5 оригинални огледала, които само трябва да се полират и възстановят.

Отвън пък през лятото ще се разположат атракциони, виенско колело, въртележка, скутери, които ще се сменят на определено време, за да е интересно на русенци и да не омръзва, поясни Кунчев.

Освен за доброто настроение той е помислил и за храната - предвидил е да постави фургон за стрийт фууд, напитки и кафе.

Припомняме, че досега съоръжението беше дадено под наем от Общината на фирма, която имаше намерение да ремонтира и отвори за забавления емблематичното за града съоръжение като го превърне в Детски увеселителен център с кафе-бар. Договорът за наемните отношения беше подписан за 7 години, но на 1 март 2022 г. двете страни по взаимно съгласие са прекратили споразумението си, съобщиха от фирмата-наемател.

През 2019 г. тръгна подписка за възстановяването на затворената преди повече от 30 години “Зала на смеха“ в автентичния ѝ вид. Петицията беше възобновена на 13 януари 2021 г.

Преди да започнат дейностите по възстановяването на сградата предстои на следващото си заседание Общинският съвет да разреши прехвърлянето на правото на управление на „Залата на смеха“ към Общинското търговско дружество „Общински пазари“ ЕООД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Волф
    Пълно със завистливци, че Русе се развива и възражда. Ай Ти компании навлизат в града, нови производства, масово се строят офис площи и за още много нови инвеститори в града.
  • 6
    4
    до 3
    Направо ще изпреварим България по население. Иначе като те чета виждам, че по брой идиоти сме на първо място.:)
  • -1
    3
    Волф
    Едно е ясно - Русе затвърждава позицията си на водещ икономически и културен център! До 10 години отново ще минем Бургас по население.
  • 5
    2
    русенец
    Пенчо, дете-идиотче, я кажи кога да очакваме комунизЪма да победи в Русе? Не си ли обмислял да излезеш по майчинство примерно или да се заемеш с нещо, от което разбираш?
  • 8
    1
    daskal
    Ще, ще, ще... Ох! Посочете ми в Русе едно реализирано ЩЕ. ЕДНО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари