В Ямбол: Рекорден брой заразени с коронавирус деца

0
Тежките случаи изпращат към Стара Загора и Пловдив, защото в областта няма детско COVID отделение
Тежките случаи изпращат към Стара Загора и Пловдив, защото в областта няма детско COVID отделение Снимка: bTV

Тежките случаи изпращат към Стара Загора и Пловдив, защото в областта няма детско COVID отделение

За последното денонощие заразените с коронавирус са три пъти повече от оздравелите. Новите случаи са 4389, а преборилите вируса са под 1000. В болница са близо 5300 души. За съжаление жертвите са 40 и отново повечето не са били ваксинирани.

6 области вече са преминала прага от 1000 заразени на 100 000 души - това са София, София-област, Варна, Бургас, Благоевград и Перник. Критично много са заразените деца в Ямболско, където обаче няма разкрити легла за тях.

От две седмици педиатърът д-р Стефанова работи на 12-часов график. Преглежда стотици деца, а притеснени родители звънят денонощно.

"Много по-бързо е заразяването в сравнение с другите варианти, които минаха досега. В интерес на истината не са пощадени нито една възрастова група, имаме четиримесечно кърмаче, 11-месечно...", казва д-р Ванушка Стефанова, педиатър.

Тежките случаи изпраща към Стара Загора и Пловдив, защото в областта няма детско COVID отделение.

„Във връзка с това, че са много заболелите сме карантинирали само от началото на тази седмица 20 паралелки в 11 различни училища", коментира  пред bTV  д-р Радостина Калчева, директор на РЗИЯмбол.

Едва десет деца в цялата област са имунизирани.

Педиатрите призовават родителите да търсят лекарска помощ при първите симптоми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари