Десет нови случая на заразени с COVID-19 в Русе

0
Областта падна до 10-то място по заболеваемост
Областта падна до 10-то място по заболеваемост Снимка: Dunavmost

Десет нови случая на заразени с COVID-19 за последните 24 часа в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Осем от тях са от община Русе, а два от Иваново. За изминалото денонощие няма излекувани и починали с коронавирусна инфекция. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14055, а преболедувалите остават 12601. Активните случаи са 585. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 189, като 43-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 122, от които пет са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 869, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 500 от тях са мъже, 369 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново, Добрич и Ямбол, като разликата между областите е само от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Плевен.

До момента в областта са извършени 31162 имунизации, като повторна доза са получили 11994 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 738 ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари