В Турция излекуваните от COVID-19 са повече от болните

0
Продължава спадът и на случаите с фатален край
Продължава спадът и на случаите с фатален край Снимка: AFP

Над половината от заразените с коронавирус в Турция вече са излекувани, съобщи тази вечер здравният министър на страната.

Общо излекуваните са над 63 000, активните случаи са около 59 500. Новозаразените в последното денонощие са 1670 души, което е най-ниската стойност от 30 март насам.

Продължава спадът и на случаите с фатален край дневно. С днешните 61 случая с летален изход, общият брой на починалите в Турция от Covid-19 почти достигна 3400 души, предава БНР.

Вътрешното министерство удължи с 1 ден забраната автомобили да влизат в и да напускат границите на 31 области в Турция. Въпросът ще бъде разгледан на утрешното правителствено заседание. Смята се, че забраната може да бъде удължена до края на май. От обхвата ѝ са изключени товарните автомобили, превозващи хранителни стоки и хигиенни материали. Също утре ще стане ясна и датата на изпита за прием в средните училища.

28 700 души, завърнали се от чужбина, се намират под карантина в общежития в различни градове в страната, 37 500 души вече са се прибрали при семействата си, съобщи министърът на младежта и спорта Мехмед Мухарем Касапоглу.

В турските медии се обсъжда дали в края на май ще бъде обявена 9-дневна забрана за излизане от домовете. Деветте дни се получават при сливане на предишната събота и неделя, Рамазан-Байрама до 26 май и следващите работни дни до 31 май, неделя. В телевизионно интервю президентският говорител Ибрахим Калън коментира, че това е възможен вариант, но сега е рано да се каже подобно нещо, тъй като трябва да се наблюдава разпространяването на заразата в следващите 3 седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари