2 700 000 са заразените с COVID-19 в света

1
Излекуваните са над 724 000
Излекуваните са над 724 000 Снимка: AP

Близо 2 700 000 са вече заразените с COVID-19 по света.

Починалите са 185 000, но повече от 724 000 са се излекували. Все повече страни търсят начини за облекчаване на ограничителните мерки. Но от Световната здравна организация обявиха тревожни данни.

Почти половината от починалите с коронавирус хора в Европа са били обитатели на старчески домове, обявиха от Световната здравна организация. Като невъобразима човешка трагедия определи това европейският регионален директор на СЗО. Д-р Ханс Клюге призна, че здравните работници в подобни заведения често са претоварени и ниско платени и призова да им бъдат осигурени повече предпазни средства и подкрепа.

Турция е сред страните с най-малък процент смъртност при заболелите от коронавирус, обявиха турските власти. „Наблюдаваме значителен спад на броя на новите пациенти. С всеки ден се справяме все по-добре в борбата срещу коронавируса. Данните, които получаваме показват, че контролираме заразата. Това обаче може да се превърне в празна надежда, ако се отпуснем“, каза здравният министър на страната Фахреттин Коджа.

В рамките на борбата с епидемията властите  въвеждат за трети пореден път от днес четиридневна забрана за излизане от домовете в 31 града. От утре започва свещения месец Рамазан.

Част от ограниченията, наложени заради коронавируса, може да останат в сила до 2021 година, обяви британското правителство. Ваксина срещу коронавирус и ясен метод за лечение за тези, които развиват COVID-19 могат да върнат нормалния ритъм на живот. „Дори тези държави, в които кривата на заболелите достигна своя пик преди тази във Великобритания, все още отчитат слабо понижение. Процесът е бавен и не очаквам в нашата страна да е различно. Няма да има рязък спад на броя на заразените”, каза Крис Уити, здравен съветник на британското правителство.

Великобритания в момента е в 5-та си седмица от националната карантина. Само вчера от новата болест починаха над 760 души. На практика страната е една от най-засегнатите в световен мащаб. А до намирането на общо решение всяка от държавите решава сама от кога и с колко да отпусне мерките срещу коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари