В София откриха най-модерния снимачен басейн в Европа

0
Басейнът е построен върху парцел с размер 1200 квадратни метра
Басейнът е построен върху парцел с размер 1200 квадратни метра

Най-модерният басейн за подводни филмови снимки в Европа бе открит в София.

 

Той е и най-голямото съоръжение от този вид в Европа. Басейнът за подводни снимки е собственост на Nu Boyana Film Studios и B2Y Productions.

Басейнът е построен върху парцел с размер 1200 квадратни метра. Самият басейн е широк 20 метра и дълбок 6 метра. Обемът му е 2400 куб.м. Басейнът има страничен прозорец с размер 2,10 на 1,60 метра, през който режисьорите могат да наблюдават подводните снимки.

Специалното студио има 3 големи врати, които позволяват достъп на камионите с материали за снимането на различни филми. Вътре в студиото, над басейна, е разположен кран с товароподемност 10 тона за местене на декори и други материали.

Специална отоплителна система подгрява водата, като може да я затопли до цели 32 градуса. Филтриращата система използва UV лъчение за третиране на вода, което намалява употребата на хлор. Съоръжението е оборудвано и със специална смукателна система, която обира всички прахови частици от повърхностния слой на водата.

Басейнът е изграждан в продължение на година и три месеца. Проектен мениджър за построяването на съоръжението е Ники Кънев, а проектирането и построяването са дело на A&A Архитекти, Главболгарстрой и Sivon. Басейнът ще се управлява от координатора Иън Крийд, в чиято биография фигурират заснемането на „Междузвездни войни: Последният джедай”, „Падналият ангел“ и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари