В Русия започнаха продажби на собствени ОС и офис пакет

1
Според разработчиците програмните продукти ще станат хит в потребителския сегмент още през 2023 г.
Според разработчиците програмните продукти ще станат хит в потребителския сегмент още през 2023 г.

Според разработчиците програмните продукти ще станат хит в потребителския сегмент още през 2023 г.

Руският ритейлър М.Видео-Елдорадо стартира продажбите на руската операционна система Ред ОС, базирана на Linux ядрото. Едновременно с това започнаха продажбите и на руския офис пакет Р7-Офис. Руските разработчици на тези софтуерни продукти са на мнение, че поради прекратяването на всякакви бизнес отношения на Microsoft с Русия, тези продукти още през 2023 година ще станат лидери в потребителския сегмент, съобщава KALDATA.

В уеб страницата на руския ритейлър може да се види, че цената на Ред ОС от категория Работна станция възлиза на 3500 рубли или $58,31 по днешния валутен курс. Сървърната версия на същата операционна система е с цена 9500 рубли ($158,27). Офис пакетът Р7-офис се предлага при цена също от 3500 рубли ($58,31).

 Заради руската инвазия в Украйна Microsoft още през месец март тази година обяви, че окончателно напуска Русия. Малко по-късно софтуерният гигант уточни, че ще продължи да работи с всички в Русия, които не са попаднали под международните санкции – училища, болници и т.н. Във връзка с това рязко нарасна интересът към пиратските версии на Windows, като едновременно с това бе отбелязан ръст от 20% на руските програмни продукти.

Продуктите на софтуерната компания Р7 за първи път излизат на пазара. Нейният генерален директор Наталия Агафонова подчерта, че търсенето на тяхната продукция е много голямо най-вече от руските малък и среден бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    us ambassador
    Скандалните агенти/шпиони про100$$ к!р0 и @сен фасилеф ощетиха България с милиарди $$!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари