В Русе свалят знамената наполовина в знак на съпричастност с Турция и Сирия

0
Българският национален флаг върху сградата на областната и общинската администрация в Русе ще бъде свален наполовина
Българският национален флаг върху сградата на областната и общинската администрация в Русе ще бъде свален наполовина Снимка: Bulgaria ON AIR / Димитър Кьосемарлиев

Българският национален флаг върху сградата на областната и общинската администрация в Русе ще бъде свален наполовина

Българският национален флаг върху сградата на областната и общинската администрация в Русе ще бъде свален наполовина в знак на съпричастност със страданията на народите на Турция и Сирия.

С писмо до редица институции и медии министър-председателят Гълъб Донев отправи призив да бъде даден знак на съпричастност с народите на Турция и Сирия, като българският национален флаг върху административните сгради бъде свален наполовина утре.

Призивът на премиера е отправен във връзка със силните земетресения, засегнали тежко редица региони в югоизточните части на Република Турция и Северозападна Сирия, и загиналите до момента над 19 000 души, както и обявения седемдневен национален траур в Република Турция.

Писмото на министър-председателя е изпратено до Народното събрание, Президента на Република България, всички министерства, Омбудсмана на Република България, Сметната палата, БНБ, областните управители, кметовете на общини и на райони, БНТ и БНР, държавните агенции и държавните комисии, изпълнителните агенции, както и административните структури, създадени със закон.

Екипът на Областна администрацияРусе изказва съболезнования на близките и семействата на пострадалите.

„Позволете ми да изкажа съболезнования на семействата и близките на загиналите при опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Въпреки безкрайната болка и нестихваща тъга предполагам, че всяка следваща дума е излишна и не може да потуши мъката, която турският и сирийският народ изпитват. Още веднъж изразявам дълбока печал и морална подкрепа в скръбта Ви!“, се казва в съболезнователната телеграма от името на областния управител на Русе Анатоли Станев. Той изразява и надежда за бързо възстановяване на ранените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    daskal
    До 1 - Ти си удивителен тъпак!
  • -2
    1
    Ренегат 1
    Това са турски подлоги!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари