Русенци споделиха проблеми в приемен ден на областния управител

0
Областният управител на Русе ще има приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа
Областният управител на Русе ще има приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа Снимка: Областна администрация

Битови проблеми, неудовлетвореност от правосъдната система и предложения за по-добра работа на администрацията

Това са били част от казусите по време на втория приемен ден на областния управител на Русе Борислав Българинов. И този вторник повече от 10 души споделиха проблемите си с Българинов и поискаха съдействие от него като представител на правителството. Имаше и сигнали за оказан натиск върху хора как да гласуват по време на предходните парламентарни избори. Лицата са насочени да подадат писмени оплаквания до органите на МВР и прокуратурата. Припомняме, че водещ приоритет за служебното правителство и всички негови структури е провеждането на честни и прозрачни избори, по време на които всеки да упражни безпроблемно и според съвестта си правото на вот.

Колкото до забавянето в административното обслужване в някои институции, то Българинов бе категоричен, че ще работи за промяна на модела и осигуряване на максимално бързо и адекватно обслужване на гражданите. Това важи както за Областна администрацияРусе, така и за останалите местни и държавни структури в региона.

По време на приемния ден бяха засегнати и някои културни въпроси. Румен Кузов представи идеята си за книга, посветена на историята на Ивановския скален манастир и житието на Св. Йоаким. Тя е своеобразен албум, съдържащ освен малко известна информация, много богат снимков материал, част от който е предоставен от арх. Цвети Русинов. Научен редактор на все още ръкописа е проф. Иван Желев, а своето положително мнение са изказали както българския патриарх Неофит, така и румънският Даниил, а също и Русенският митрополит Наум.

Областният управител на Русе ще има приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223. Обмисля се и провеждането на изнесени приемни, но това най-вероятно ще може да се реализира на по-късен етап.

В приемния ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари