В Русе ли е "най-кървавата" битка за кметския стол?

1
Към поста имат апетит Искрен Веселинов и Пенчо Милков
Към поста имат апетит Искрен Веселинов и Пенчо Милков

Оспорвана надпревара се очертава в Русе.

Досегашният градоначалник Пламен Стоилов се отказа от трети мандат, не без убедителните "съвети" на партийния лидер и Изпълнителната комисия.

В средите на ГЕРБ Стоилов се смята за много близък на доскорошния "Втори" в партията Цветан Цветанов, пише БАНКЕРЪ. Той беше близък и с депутата Пламен Нунев, който е и областен координатор за Русе. Но след като Цветанов изпадна в немилост, Нунев е решил да се погрижи за собственото си политическо оцеляване и е пожертвал приятеля си Стоилов, твърдят запознати с местните отношения. Русенската организация обаче е останала зад кмета, което първоначално му е дало надежда, че може да бъде издигнат за нов мандат. Но знаците, които са дошли от централното ръководство на ГЕРБ, не са били положителни.

Стоилов беше сменен и като общински ръководител на местната структура. Изпълнителната комисия на ГЕРБ го замени с бизнесмена Росен Даскалов, който не е добре приет от местните активисти. За смяната се разбра от информация, публикувана на 31 юли в официалната Фейсбук страница на областната организация на партията.

Сега в Русе ГЕРБ залага на учителката Диана Иванова. През 2015 г. Иванова е била общински лидер на формацията на бизнесмена Христо Ковачки „Български демократичен център“ и кандидат за общински съветник. Тогава БДЦ подкрепи Пламен Стоилов за кмет, не издигна свой претендент.

Не е изключено именно в крайдунавския град да се разрази "най-кървавата" битка, тъй като към кметския пост апетити имат и заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, както и заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Пенчо Милков. И двамата са юристи, депутати от Русенския регион.

Източник: БАНКЕРЪ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари