В Кипър се провеждат парламентарни избори

1
Законодателната власт в страната се осъществява от Камара на представителите (еднокамарен парламент), който се състои от 80 депутати
Законодателната власт в страната се осъществява от Камара на представителите (еднокамарен парламент), който се състои от 80 депутати

В Кипър днес ще се състоят парламентарни избори.

Общо 659 души са подали заявление за участие във вота, като 651 от тях са представители на партии, а 8 са независими кандидати.

Кандидатите ще се борят за 20 депутатски мандата от окръг Никозия, 12 места - от окръг Лимасол, 11 места - от окръг Фамагуста, 6 места - от окръг Ларнака, 4 места - от окръг Пафос и 3 места - от окръг Кирения.

В страната са регистрирани 557 589 избиратели, които ще гласуват в 1 150 избирателни секции на територията на острова и в 10 секции, които ще бъдат открити в чужбина, предава БТА.

Според социологически проучвания партията Демократически сбор (ДИСИ) би получила около 26-28% от гласовете, Прогресивната партия на трудовия народ (АКЕЛ) - 24-26%, а Демократическата партия (ДИКО) - 13-14%.

Законодателната власт в страната се осъществява от Камара на представителите (еднокамарен парламент), който се състои от 80 депутати, избирани чрез общи избори за срок от 5 години.

Последните парламентарни избори в Кипър са произведени на 22 май 2016 г., като партия „Демократически сбор” спечели 30,69 процента от гласовете, Прогресивната партия на трудовия народ - 25,67 процента, а Демократическата партия - 14,49%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес го дават 42 градуса. Дали да не си обуя сандалите без чорапи?

Харесай Дунавмост във Фейсбук