В Израел започнаха да поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19

1
Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., сега е първата с това решение
Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., сега е първата с това решение Снимка: БГНЕС

Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., сега е първата с това решение

Израел започна да поставя четвърта доза ваксина срещу КОВИД-19 на най-уязвимите социални групи и стана една от първите държави, взели подобно решение в момент, когато се подготвя да посрещне нова вълна на инфекциите, предизвикана от варианта Омикрон на коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., ще поставя четвърта доза на хора с отслабен имунитет, както и на по-възрастните обитатели и на служителите на домовете за социални грижи.

Ваксинацията с четвърта доза започна тази сутрин в израелския медицински център "Шеба" с имунизиране на пациенти с присадени сърца и бели дробове.

Експертна комисия на здравното министерство препоръча миналата седмица поставянето на четвърта доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" на медицинските работници и на гражданите над 60-годишна възраст, както и на хората с отслабена имунна система, посочва Ройтерс.

Израел в момента преминава през нова вълна на инфекциите, предизвикана от по-заразния вариант Омикрон. Вчера бяха регистрирани 4085 нови случая на КОВИД-19, което е рекорден дневен брой на новозаразените от края на септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари