В България заработи най-голямата фабрика за термични принтери в Източна Европа

1

Най-голямата база за производството на термични принтери в Югоизточна Европа заработи в България.

С инвестиция от 3 млн. евро и разкриването на нови 150 работни места, се доразви високотехнологичният индустриален парк на компанията Advanced Printing Systems (APS) в Ботевград, предаде  Economic.bg. 

Фабриката се състои от 5 сгради и 17 хил. кв. м производствена площ. В завода се разработват над 50 вида термични принтери, използвани под формата на POS терминали, касови апарати, терминали за кредитни карти, везни за теглене, тахографи, таксиметрови апарати, системи за паркиране, медицинско оборудване и др. Производственият му капацитет е 6 млн. устройства годишно.

На откриването присъстваха двамата съсобственици на компанията Паоло Визентини и Дени Монтагутели, генералният директор на предприятието Дочо Стайков, кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, представители на Министерството на икономиката, на бизнеса и медии. 

Компанията е сред световните лидери в този бранш, изнасяйки продукцията си на 5 континента. От 4 години производството й е съсредоточено изцяло в България. „Развиваме продукта ни с помощта на български инженери в София и Ботевград и го разпространяваме по цял свят с етикет „Произведено в България“, посочи Паоло Визентини, съсобственик на APS Group.

„APS Industrial Park е от изключително значение за икономическото развитие на региона, превръщайки Ботевград в топ локация за света. Изборът не само да локализирате изцяло бизнеса си в България, но и да го разширявате чрез настоящата инвестиция от 3 млн. евро, е показател, че българското правителство работи успешно за постигане на икономически растеж и насърчаване на инвестициите в производства с висока добавена стойност. 

Удвояването на работната ръка в предприятието чрез откриването на нови 150 работни места е важно за осигуряване на заетост в Северозападния регион, към който правителството води целенасочена политика за подкрепа“, се каза в приветствие на министъра на икономиката Божидар Лукарски, прочетено от съветника му Владимир Каролев.

„Това е поредната инвестиция в нашия град, която дава възможност на още 150 наши съграждани да започнат работа в едно престижно производство. С дългогодишния си труд и всеотдайност работниците в това предприятие са убедили собствениците, че България и Ботевград са правилното място за техните инвестиции“, заяви кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

„Най-големият капитал и предимство на България са хората, квалифицираната добронамерена и работоспособна работна ръка, която е гаранция за успеха на всеки инвеститор“, подчерта градоначалникът.    

Компанията притежава над 25 международни патента в производството на термални принтери и софтуер. APS инвестира от 12 години у нас и възнамерява да продължи да го прави. „Преди години заедно с моите партньори решихме да инвестираме тук, защото Ботевград е Силициевата долина на Източна Европа“, отбеляза Паоло Визентини, съсобственик на APS Group.

„Изпълнявахме част от дейностите ни в Китай, но решихме да преместим всичките ни операции в България“, изтъкна Визентини. Компанията е избрала България заради стратегическото разположение на страната ни, добрата инфраструктура и квалифицираната и дисциплинирана работна ръка.

„Като предприемач твърдя, че България е страна, в която свободното предприемачество е постижима мисия. Затова и все повече компании от различни сектори местят бизнеса си тук. Българските специалисти са висококвалифицирани, притежават много добри знания и умения“, изтъкна Дени Монтагутели, съсобственик на APS Group.

„Разработваме редица иновации, инженерите ни всеки ден срещат разнообразни технически предизвикателства в мехатрониката, микроелектрониката и високотехнологичния софтуер, но се справят с тях“, отбеляза Визентини.

Двамата чуждестранни инвеститори отличиха заслугите на българските специалисти и мениджмънт за развитието на компанията. „Готови сме да посрещнем бъдещите предизвикателства и разрастване“, заяви той.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари