Уволняват медицински сестри по време на пандемия

0
В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една от здравните работнички. Подобно е положението във Варна и Бургас
В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една от здравните работнички. Подобно е положението във Варна и Бургас

Уволняват медсестри от Синдиката на българските медицински специалисти

В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една от здравните работнички. Подобно е положението във Варна и Бургас. За това алармира Веселина Ганчева, главна медсестра в Белодробна болницаСвета София“, алармира Lupa.bg.

„В Стара Загора колежката я командироваха в COVID отделение, където работи 30 дни. Там я помолиха да остане. Тя го направи и когато се върна след 15 дни, ѝ прекратиха договора под претекст, че съкращават длъжността ѝ“, обясни Веселина Ганчева.

„Заради тези безобразия започнахме съдебни битки. В понеделник бе делото срещу Даниела Дариткова. Съдим я за 1 лв., за това, че ни нарече психически неуравновесени. Жалко е, че е от нашето съсловие и си позволява да говори по този начин“, съжалява медсестрата.

Тя разказа, че медицинският персонал в Белодробната болница го хранят с посиняло пиле.

„Всеки ден е пилешка кълка със синкав цвят, мирише ужасно. Накрая стискаш очите и хапваш два залъка, за да не припаднеш. Ставката за храна е наполовина на тази на пациентите. За ден ни се полагат по-малко от 2 лв. Няма как да ни дават по-качествена храна. След като дадохме гласност за това, доброволци започнаха да ни носят здравословна храна“, обясни Ганчева.

Тя разказа и за други безобразия в болницата. „Полагат ни се по една маска и два чифта ръкавици. Затова си ги купуваме. Нямаме хартия за ръце, няма с какво да си ги подсушаваме. Доброволци също ни се притекоха на помощ“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук