Уволненият главен секретар на Област Русе обжалва дисциплинарното си отстраняване от Анатоли Станев

2
Първата жалба вече е отхвърлена от съда в Русе
Първата жалба вече е отхвърлена от съда в Русе

Първата жалба вече е отхвърлена от съда в Русе

Доскорошният главен секретар на Областна администрация - Русе Симеон Иванов води дела в Административния съд, с които обжалва дисциплинарното си отстраняване и впоследствие дисциплинарното си уволнение от страна на областния управител Анатоли Станев. Първата жалба вече е отхвърлена от съда в Русе като неоснователна и следва обжалването ѝ пред Върховия административен съд, а по втората все още се чака решение.

Официално информация от областната управа за кадровите промени не бе съобщена, макар темата да се коментира от няколко месеца в кулоарите. Симеон Иванов е бил отстранен от работа, докато срещу него върви дисциплинарно производство, със заповед от 28 февруари 2022 г. На 25 март е издадена и заповед за дисциплинарно уволнение за извършени три дисциплинарни нарушения, пише Русе Медиа.

Цялата сага е свързана със зоната за сигурност около регистратурата за класифицирана информация на Областна администрация. На 28 януари в 14 часа служителят по сигурността на информацията е видял, че външната метална врата към зоната, е оставена отключена и вратата видимо зее, а алармата не се е задействала. В присъствието на гл. секретар на ВиК асоциацията, който е бивш служител по сигурността, той е запечатал помещението и е изпратил докладна до областния управител. Поискано е било да се направи проверка за нерегламентиран достъп или небрежност при работа от служител на администрацията и извършването на проверка на съхраняваните документи.

Последвали са скандали с главния секретар и служителката, която пряко отговаря за Регистратурата за класифицирана информация. Двамата упрекнали подалите сигналите, че им правят „постановка“ и намекнали, че бивш областен управител ще ги защити. След приключване на дисциплинарното вътрешно производство е издадена и заповед за уволнение на Симеон Иванов.

Повече подробности по делото срещу отстраняването на Иванов има в решението на Административния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Пунта мара
    И по второто дело на Симеон Иванов се произнесе съда в полза на Областна администрация Уволнен е законно поради груби нарушения , некадърност , интригантства и некомпетентност. Станал е за смях след като в съдебна зала се коментирала авантюрата му с Надежда Шанова, която е в основата на скандала в администрацията. Българинов им обещал , че ще ги оправи , но се измъкна и набута Симеончо да плати маса пари за съдебни разноски.ЦИРК
  • 0
    9
    А, сега!
    Въй, въй! Не, че нещо, ама май не са много служители в общината, които изкараха повече от един мандат. На този човек май от доста години му чувам името, пък доста бои се смениха. Явно някой е трябвало да им върши работата и са го държали. Що народ мина през всички институции, че и фирми. Скоро писаха, че и на Свободна зона от нищото са сменили ръководството с "наши хора". Явно щом влизаш в някоя партия, трябва да си готов да си жертвен агнец. А, ми е по интересно, защо не ги обединяват, докато са още по бюрата, а чакат да се смени барака. Води ли се бройка колко областни разбраха от медиите, че вече не са на работа.
  • 14
    8
    Густав Адолф
    Време беше тоя калъф симеончо да го разкарат от сградата. Бездарник
  • 13
    7
    ПДП
    Тоя смешко го назначиха от Борово, дори се поебаваше години наред с една дърта ку... от Областна, няма значение че се уреди по сметка и с жена на един бивш Областен управител... Като е много кадърен да си търси работа в Джобса хахаха
  • 7
    6
    Кой
    Е изключил алармата, кой е оставил достъп до помещение в което се съхраняват документи, представляващи държавна тайна. Това е много отговорно и дисциплинарното наказание е най малкото, защото не е реализирано такова по закона за защита на класифицирана информация, който определя наказанията, и какво е държавна тайна. Такава могат да бъдат планове, бомбоубежища, и редица др. И има ли нещо общо с военниге действия в Украйна . Каква е ролята на Българина в това и защо се ползва името му.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари