Утре тръгва фериботът между Силистра и Кълъраш

0
Очаква се това да реши проблемът на силистренци с преминаването на тежкотоварните камиони през населеното място
Очаква се това да реши проблемът на силистренци с преминаването на тежкотоварните камиони през населеното място Снимка: архив

Очаква се това да реши проблемът на силистренци с преминаването на тежкотоварните камиони през населеното място

От понеделник - 15 март, тръгва фериботната линия между Силистра и Кълъраш.

Обществеността очаква това да реши един от големите проблеми в последните няколко години - тежки международни тирове да спрат да минават през града, за да стигнат до ГКПП, съобщиха от Пристанищна инфраструктура.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са дали поръчка на Областното пътно управление в Силистра да изпълни проект на общината за поставяне на пътни знаци по обходния път на града, които ще пренасочват тежкотоварните автомобили от сухопътния граничен път към изградения преди повече от 10 г. фериботен терминал. Поставени са 38 знака на стойност 18 000 лева.

Работното време на фериботния терминал ще бъде в светлата част на денонощието - от 8 до 20 ч.

От 2016 г. насам откакто започнаха да преминават през Силистра тировете, бяха проведени десетки разговори на местно и трансгранично ниво, протестираха граждани и в крайна сметка се стигна до този резултат. На последната сесия на общинския съвет в края на февруари кметът д-р Юлиян Найденов разкри че се водят заключителни разговори по старта на ферибота и определи датата 15 март като крайна.

Преди 4 месеца смесена българо-румънска експертна комисия даде зелена светлина за възобновяване дейността на фериботния терминал, след като румънски превозвач изяви желание да я обслужва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Иванчо пита баща си:
- Тате, какво е гола вода?
- Айрян без кисело мляко!

Харесай Дунавмост във Фейсбук